administratie uitbesteden groningen

3 redenen waarom jij de administratie moet uitbesteden

Ben je net je eigen bedrijf begonnen? Ondernemen is hartstikke leuk, maar er komen ook wat minder leuke dingetjes bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de administratie. Veel zzp’ers vinden de boekhouding maar saai en zijn veel liever bezig met andere werkzaamheden. Is het dan niet beter om de administratie uit te besteden aan een professional of is het toch verstandig om het zelf te doen?

Tijd besparen

Als je net bent begonnen met je eigen bedrijf heb je misschien nog wel tijd om de administratie bij te houden. Maar als je onderneming begint te groeien, zal ook de boekhouding groeien. Het zal dan toch echt wel wat langer dan een uur gaan duren. Ook zal het iets ingewikkelder worden als je veel uitgaande facturen en veel inkoop per maand hebt. Als je onderneming begint te groeien, is het een goed moment om de administratie uit te besteden in Groningen. Het zal je veel tijd besparen.

Professionele boekhouding

Je bespaart niet alleen veel tijd als je de administratie uitbesteed, het zal ook veel professioneler gedaan worden. Je laat het namelijk aan iemand over die er verstand van heeft en er elke dag mee bezig is. Een goede boekhouder is betrokken bij jouw onderneming en zal de administratie regelmatig met jou overleggen.

 

Ook is de kans op boetes veel kleiner. De boekhouder zal namelijk jouw jaarlijkse belastingaangifte ook gaan doen. Als je belastingaangifte niet volledig is of niet te controleren valt dan kan dat fikse boetes opleveren. Met een professional hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Meer kennis

Als beginnende ondernemer heb je vaak nog niet veel kennis van hoe de administratie werkt, maar dit kun je wel leren. Je hoeft de boekhouding namelijk niet helemaal uit te besteden. Het is ook mogelijk om regelmatig de boekhouding te bespreken met een kopje koffie. Zo krijg jij meer kennis en inzicht van de branche. Jullie werken dus samen. Dit is niet alleen goed voor jouw kennis en inzicht, maar het kan je ook nog eens heel wat schelen in de portemonnee.