Bedieningsmedewerker blijft het meest ideale bijbaantje in de zomer voor studenten

Veel studenten hebben een bijbaan naast hun studie, studiefinanciering alleen is vaak niet genoeg om alle vaste lasten te betalen. Een bijbaantje is daarnaast ook nog eens goed voor je, het zorgt ervoor dat je jezelf ontwikkelt. Er zijn allemaal verschillende bijbaantjes van   bedieningsmedewerker in de horeca tot aan vakkenvuller in de supermarkt. Vandaag zullen wij dieper ingaan op de functie als bedieningsmedewerker. Want wat maakt dit nou de ideale bijbaan?

Dubbel geld verdienen

We komen gelijk met de deur in huis vallen want niemand werkt gratis en we nemen een bijbaantje om extra bij te verdienen. Een voordeel van een bijbaan als bedieningsmedewerker is dat een baan in de horeca erom bekend staat dat het beter betaald dan de meeste baantjes. Je moet wellicht wat harder werken maar daar krijg je vaak ook iets voor terug zoals fooi. Dit in tegenstelling tot andere bijbanen waar fooi vaak niet vanzelfsprekend is. Met een beetje mazzel kan je met een baan in de horeca dus dubbel verdienen.

Omgaan met geld

Als een bedieningsmedewerker heb je veel verantwoordelijkheden en één van die verantwoordelijkheden is de kassa. In de horeca leer je goed met geld omgaan en dit netjes en correct in de kassa op te slaan. Vaak vinden bedrijven het een pluspunt als je al wat werkervaring in de horeca hebt maar dit is zeker niet altijd een must. Laat gewoon zien wat je in huis hebt en dat je graag wilt leren en dan zit je vaak al goed.

Geen één dag is hetzelfde in de horeca

Een functie als bedieningsmedewerker: het lijkt heel simpel, maar dat is het niet altijd. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen het inschenken van een drankje. Probeer jij maar eens een dienblad vast te houden met verschillende dranken en het er één voor één af te halen. Maar no worries, iedereen heeft dit moeten leren en voor je het weet ben je een echt pro. Daarnaast is baan in de horeca heel divers, zo is geen één dag hetzelfde en blijf je scherp in wat je doet.

Natuurlijk willen we niet zeggen dat er in de supermarkt geen leuke collega’s te vinden zijn, maar in de horeca ben je gegarandeerd van een stel gezellige collega’s. Flexibiliteit is vereist maar ook daar krijg je veel voor terug. Sluit jij vanavond af? Grote kans dat je dat samen met je collega’s doet onder het genot van een lekker biertje.