beleggen voor studenten

Beleggen voor studenten

Als het om beleggen gaat is het nooit te vroeg om te beginnen. Veel studenten denken niet meteen aan beleggen om extra te verdienen in hun studententijd. De meeste studenten hebben een bijbaan en/of een lening bij DUO om je studiekosten en andere uitgaven te bekostigen. Maar ben je op de hoogte dat je als student ook rendabel kan beleggen? Zeker als je op jonge leeftijd begint met beleggen kan het rendabel zijn. Beleggen kan al vanaf enkele tientjes, zo kan je met kleine bedragen het beleggen leren om vervolgens rendabele beleggingen tijdens je studententijd te doen.

Bepaal zelf je beleggingen

Door als student al te beginnen met beleggen leer je in deze tijd de fijne kneepjes van het beleggen. Beleggen is in het begin heel veel proberen en kijken wat voor jou het beste werkt. Het fijne ervan is dat je tegenwoordig al vanaf een klein bedrag kan beleggen. Je bepaald zelf het maximale bedrag waarmee je wilt beleggen. Op deze manier heb je alles zelf in de hand. Hoe eerder je begint met beleggen, des te meer tijd je hebt om een groot vermogen op te bouwen. Natuurlijk brengt beleggen ook risico’s met zich mee. Zo kan je de hele inleg verliezen, daarom is het belangrijk om je goed te verdiepen in beleggen. Gemiddeld gezien levert beleggen altijd meer vermogen op!

Maximaal bijverdienen met beleggen (studiefinanciering)

Als je een studiefinanciering ontvangt is het belangrijk om goed op te letten wat je maximaal in een bepaald jaar mag bijverdienen. De inkomsten van beleggingen tellen namelijk als bijverdiensten. Als je de grens voor bijverdienen nadert, dan moet je je studiefinanciering stopzetten. Doe je dit niet? Dan moet je het bedrag terugbetalen als je boven de grens hebt bijverdiend. Het is dus belangrijk om goed op te letten wat je maximaal mag bijverdienen voordat je begint met beleggen.