hondenverzekeringen

De voordelen van een hondenverzekering

Heb jij als hondenbezitter wel eens gedacht aan het afsluiten van een hondenverzekering? Nee? Dan is het verstandig je er eens serieus in te verdiepen en serieus te overwegen een hondenverzekering af te sluiten. Het voorkomt namelijk financiële tegenvallers en zorgt ervoor dat je hond altijd die medische hulp krijgt die het op dat moment zo nodig is. Wat een hondenverzekering precies kost hangt af van de verzekeraar, het pakket dat je afsluit en daarbij spelen nog veel meer aspecten een rol.

Kosten kunnen hoog oplopen

Bekend verhaal is dat van het gezin dat met de hond op vakantie naar Frankrijk ging. Net over de grens van België en Frankrijk werd de hond ziek. Er werd onderweg een dierenarts bezocht en de hond moest een aantal medische behandelingen ondergaan. Het kostte het gezin duizenden euro’s, en dat terwijl de vakantie dus eigenlijk nog moest beginnen. Of denk eens aan de gevolgen die het zou hebben als je hond aangereden wordt en operaties moet ondergaan. De kosten die je dan maakt, kunnen heel erg hoog oplopen.

Basisverzekering en aanvullende verzekering

Door het afsluiten van een basisverzekering ben je al voor een groot aantal medische behandelingen voor je hond gedekt. Daarnaast kun jij je hond aanvullend laten verzekeren. Sluit je een hondenverzekering af, dan krijg je ook te maken met een eigen risico. De hoogte van dat eigen risico bepaal je vaak zelf. Houd er wel rekening mee dat hoe lager je het eigen risico maakt, hoe meer premie je per maand betaalt.

Teefje is vaker ziek

Behalve per verzekeraar en of je al dan niet aanvullend verzekerd bent, hangt de hoogte van de maandelijkse premie die je moet betalen van meer zaken af. Zo speelt het geslacht van je hond een voorname rol.  Een vrouwelijke hond is duurder in de verzekering dan een mannetje. Bewezen is namelijk dat een teefje vaker ziek is en te maken krijgt met allerlei aandoeningen. Verder speelt ook de leeftijd een rol. Je zult begrijpen dat een oudere hond duurder is wat betreft de verzekering dan een gezonde jonge hond.

Zwaardere honden zijn ook duurder

Ook het ras speelt een rol in de hoogte van de premie, net zoals zwaardere honden duurder zijn dan lichte hondjes. Dit omdat zwaardere honden nou eenmaal een grotere kans hebben op onder meer botbreuken. Je kunt je wat betreft medische behandelingen voor je hond laten verzekeren voor onder meer zaken als aandoeningen aan de heupen en ellebogen, narcose, CT-scan, nekhernia, botbreuken en navelbreuken. De hondenverzekering is in opmars en dat is niet zo gek gezien het feit dat ondertussen al meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een hond bezit.

Verstandig

Hoe dan ook; als je het beste wilt voor je hond en voor je eigen portemonnee is het gewoon heel verstandig een hondenverzekering af te sluiten. Dan weet je ook zeker dat je viervoeter altijd de medische ondersteuning krijgt die nodig is. Je moet er toch niet aan denken dat je niet in staat bent die behandelingen te betalen die je hond zo nodig is…