beleggen en studiefinanciering

Extra geld bijverdienen als student met beleggen en studiefinanciering

Als student krijg je te maken met veel kosten. het leven van een student is duur en de inkomen zijn vaak aan de lage kant doordat zij school en werk moeten combineren met elkaar. maar toch moet een student zijn kosten kunnen betalen, hiervoor komen zij soms te kort of houden zij niks meer over voor andere leuke dingen. Om wat extra geld maandelijks bij te verdienen hebben wij voor jou 2 handige en leuke tips opgeschreven.

Wat is Stufi?

Stufi of te wel studiefinanciering is een financiering die je van de overheid kan krijgen als je aan bepaalde eisen voldoet om hiermee je studiekosten, collegegeld, ziektekostenverzekering en levensonderhoud te betalen. Je kan een student alleen aanvragen als je een mbo, hbo of universitaire opleiding doet en voldoet aan bepaalde voorwaarden; je moet jonger dan 30 zijn, je ben een Nederlander of hebt een Nederlandse verblijfsvergunning en je volgt een voltijdopleiding van een minimaal een jaar.

Waarom beleggen voor studenten handig is

Beleggen in aandelen, obligaties of opties kan voor studenten een goede en leuke mogelijkheid zijn om wat extra vermogen op te bouwen en wat extra bij te verdienen. Zo kunnen zij alvast geld sparen voor later. Wanneer je een beginnende belegger bent kan dit nog best lastig zijn, hiervoor kan je speciale cursussen in beleggen voor beginners volgen. Dit is handig want beleggen zelf neemt een aantal risico’s met zich mee. houd er wel goed rekening mee als je een studiefinanciering hebt dat je hiermee niet de grens voor extra bijverdienen nadert, benader je wel deze grens moet je je studiefinanciering stop zetten. ga je wel over deze grens en verdien je meer bij dan toegestaan is moet je het bedrag dat je over de grens ging terugbetalen. je mag echter wel meer bijverdienen als je een studiefinanciering leent via DUO.