geen studiefinanciering mogelijkheden

Geen studiefinanciering? Wat zijn de overige opties?

Een studiefinanciering berekenen en aanvragen is ontzettend handig, maar er zijn genoeg gevallen waarbij je geen recht meer hebt op een studiefinanciering. Dit is natuurlijk geen reden om de handdoek in de ring te gooien en die nieuwe opleiding te laten varen.

Wat dat betreft zijn er nog voldoende alternatieven waardoor je wel de studie van je keuze kunt volgen. Vooral voor ouderen en mensen boven de 31 of die al eerder een stufi hebben gehad komen niet in aanmerking voor een nieuwe studiefinanciering.

Wat zijn de opties voor het volgens van een studie?

Wanneer je geen studiefinanciering kunt krijgen, zou je op een andere plek geld kunnen gaan lenen. Hoewel ik persoonlijk geld lenen afraad, zou dit een optie kunnen zijn. Er zijn voldoende kredietverstrekkers die je een klein bedrag met maandelijkse aflossing willen voorschieten.

Geen voltijdopleiding maar afstandsonderwijs

Een andere optie is om niet een opleiding via voltijd te volgen. Maar bijvoorbeeld een studie op afstand. Ook wel afstandsonderwijs genoemd. Hier zitten voor en nadelen aan. Het grootste nadeel is misschien dat je niet meer klassikaal les krijgt. En dus niet samen met andere studenten in een klaslokaal zit. Daarentegen zijn er veel voordelen die het volgen van een opleiding op afstand of thuisstudie juist prettiger maken.

Betaal in termijnen

Nu we het toch over geld lenen en de financiering hebben. Wat biedt afstandsonderwijs voor mogelijkheden hierin? Je hoeft geen lening te nemen, de meeste aanbieders binnen het afstandsonderwijs zoals NHA, NTI, Laudius en het Centrum voor afstandsonderwijs hebben namelijk de mogelijkheid om maandelijks voor je studie te betalen.

Je kiest een studie uit, en vervolgens kun je direct op de website van de aanbieder zien wat je maandbedrag is. Dit is afhankelijk van het totale bedrag en de termijnen. Dit biedt voor veel mensen nieuwe kansen om toch een nieuwe opleiding te volgen.

Nog meer voordelen

Andere voordelen zijn, dat je kunt leren naast je baan of zelfs naast een andere opleiding. Je leert wanneer jij dat wilt en waar jij dat wilt. Er is geen druk om binnen een bepaalde periode klaar te zijn, wanneer jij er klaar voor bent doe je pas examen en zo zijn er nog tal van andere voordelen die we kunnen opnoemen van afstandsonderwijs.

Welke studies & opleidingen zijn er?

Je kunt het zo gek niet bedenken en er zijn cursussen, studies en opleidingen in te volgen. Op deze website over afstandsonderwijs kun je een compleet overzicht vinden met alle onderwijs mogelijkheden op afstand.

Of je nu een complete studie wilt volgen, een extra module, of een korte taalcursus en bijvoorbeeld een cursus boekhouden, of basiskennis wiskunde wilt volgen het is allemaal mogelijk. Van hobbycursussen tot complete master en bacheloropleidingen via afstandsonderwijs.

De vraag is dan ook niet wat er mogelijk is, maar wat is je doel en hoever ben je bereidt om hierin te gaan? Zelfonderwijs wordt steeds populairder en meer mensen zien het nut van een thuisstudie in. De voordelen zijn eindeloos en de diploma’s en certificaten worden soms nog beter gewaardeerd dan bij regulier onderwijs. Wat houdt jou tegen om vandaag nog de studie van je dromen te volgen?