geld-lenen

Geld lenen? 3 leningen die je moet kennen

Snel geld lenen? Finstart.nl vertelt graag over de 3 meest populaire leningen op de markt. Elke lening heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bedenk vooraf welke leenvorm voor jou interessant is. En zoals je weet: geld lenen kost geld! Bedenk daarom altijd of je daadwerkelijk een lening nodig hebt.

De minilening: klein bedrag en korte looptijd

De minilening is een lening met een maximale looptijd van 62 dagen. Een minilening aanvragen is mogelijk zonder loonstrook. Tevens is het mogelijk om een minilening te ontvangen wanneer je beschikt over een negatieve BKR registratie. Dit is mogelijk doordat de minilening aanbieders geen BKR check uitvoeren. De minilening is geschikt voor leningen van 100 tot 1.500 euro. Om hoge kosten te voorkomen is het aan te raden om gebruik te maken van een eigen garantsteller. Een externe garantsteller klinkt aantrekkelijk maar brengt hoge kosten met zich mee.

Persoonlijke lening: groter bedrag en langere looptijd

Op zoek naar een groter krediet? Dan is de persoonlijke lening ongetwijfeld het krediet dat je zoekt. Met een minilening leen je tot wel 50.000 euro voor persoonlijke doeleinden. Een persoonlijke lening wordt regelmatig gebruikt voor een verbouwing, een wereldreis of voor de aankoop van een droomauto. Door de lange looptijd van tot wel 10 jaar is het te betalen bedrag per maand aantrekkelijk.

Doorlopend krediet: wanneer je vaker krediet nodig hebt

Vaker een krediet nodig? Met een doorlopend krediet kies je vooraf je kredietplafond. Wanneer je krediet nodig hebt kun je dit zelf opnemen en vervolgens weer aflossen. Afgeloste bedragen kun je vervolgens zelfs weer opnemen tot het kredietplafond bereikt is.

Sparen is beter dan lenen

Geld lenen voor de aankoop van een auto? Bedenk vooraf of het niet verstandiger is om geld te gaan sparen in plaats van lenen. Geld lenen brengt altijd kosten met zich mee. Lukt sparen niet? Dan kun je kiezen voor een lening. Hierdoor is het al mogelijk om binnen enkele dagen in je droomauto te rijden.