geld verdienen naast studie

Geld verdienen naast je studie?

Je bent vast niet de eerste die neurotisch staat te checken of er nog wel geld op je rekening staat, voordat je aan de beurt bent om je boodschappen af te rekenen. Wanneer ome Duo zijn geld al heeft gestort en ook dát op is, kijk je een beetje zielig naar je spaarrekening. Die plunder je liever niet, maar je moet wel. We’ve all been there.

Als je jezelf hierin herkent, is het misschien goed om eens na te denken over wat extra geld. Is het een idee om een bijbaantje te nemen? Je verdient dan een lekker extraatje, waardoor het weer leuk wordt om naar je spaarrekening te kijken. Daarbij, het is ook nog eens super leuk. Je maakt nieuwe contacten en doet wat met je leven. Je ligt dus niet meer de hele dag brak in je bed te stinken. Natuurlijk krijg je studiefinanciering, maar geloof mij. Als je zelf geld verdient, dat voelt goed. Trust me!

Maar nu vraag je jezelf misschien af, hoe ga ik dat doen? In de ochtend zit je op school, in de middag zijn je vrienden aan de beurt. Als je geld wilt verdienen, zul je er ook tijd voor moeten vrijmaken. Denk eens aan een bijbaan in de avond? Je kunt je overdag bezig houden met school en in de avond aan het werk. Ideaal! Dit doe je niet alleen, maar met een hoop leuke collega’s die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Misschien heb je het echt heel erg druk met school en is het voor jou dus niet haalbaar om doordeweeks te werken. Begrijpelijk, school gaat altijd voor. Ja, altijd. Je zou dan eens kunnen kijken naar een bijbaantje in het weekend, dat past waarschijnlijk beter in jouw schema. Onthoud, je doet het voor een goed doel. Dus ook al heb je het soms wat drukker, je hebt aan het eind van de maand wel een goed gevulde rekening. Chill!