Hoe kan je ervoor zorgen dat je tijdens jouw uitwisseling niet alleen maar kosten maakt?

Verhuizen naar het buitenland is een fantastisch avontuur, vol spannende momenten en levenslessen. Je zult epische feesten meemaken, nieuwe mensen ontmoeten en misschien zelfs een andere taal leren.

Maar een uitwisseling kost jammer genoeg ook veel geld. Gelukkig zijn er talloze geldbesparende tips voor studenten. Zo kan je ervoor zorgen dat je in het weekend altijd genoeg geld hebt om de beste nachtclubs te bezoeken met je nieuwe vrienden.

Zoeken naar de beste prijzen voor accommodatie

Hetgeen het grootste deel van je studentenbudget opslokt, is de huur van je accommodatie, die kan variëren, afhankelijk van verschillende dingen, waaronder:

De locatie – Wanneer je begint te zoeken naar je huisvesting, zal de locatie een primaire factor zijn van hoeveel huur je betaalt. Je zult merken dat appartementen en huizen dicht bij de universiteit of het stadscentrum het handigst zullen zijn, maar dat ze het meest zullen kosten. Veel studenten proberen een wijk te vinden die een beetje uit de weg ligt, maar gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Op die manier ben je nog steeds binnen enkele minuten waar je heen moet, maar hoef je geen premium prijs te betalen.

Je woonsituatie – Sommige studenten besluiten hun eigen plek te zoeken, maar je hebt een groot budget nodig om alle uitgaven zelf te regelen, vooral als je kiest voor een duurdere bestemming, zoals Helsinki . Als je een ruimte deelt met een paar klasgenoten, kun je de kosten verdelen, samen met de verantwoordelijkheden voor schoonmaken en misschien zelfs koken. Bovendien heb je meer plezier als je met huisgenoten samenwoont , en heb je altijd een studiepartner of iemand die begrijpt wat je doormaakt.

Wat is inbegrepen – Om beter te begrijpen wat je opzij moet zetten voor je huur, moet je je huurovereenkomst zorgvuldig doornemen en volledig begrijpen. Sommige contracten kunnen bepalen dat je nutsvoorzieningen en meubilair zijn inbegrepen, terwijl andere kunnen vereisen dat je betaalt voor je eigen water, elektriciteit en wifi.Dompel je onder in de cultuur van een ander land en kies voor Travel Active. En wie weet studeer jij binnenkort aan een highschool in Amerika!