ict vacature

Hoe vind je de leukste ICT vacature?

De economie trekt aan en bedrijven zijn volop op zoek naar goede ict’ers, maar hoe vind je de leukste ict vacature? Als je een ict opleiding hebt gedaan kun je tegenwoordig kritisch zijn waar je wilt gaan werken. Dit zijn vijf tips waarbij je de leukste baan achter de ict vacatures tevoorschijn haalt.

Lees de omschrijving van de ict vacature goed

De ene ict’er is de andere niet. Zo zijn sommige ict’ers opgeleid tot netwerkbeheerder terwijl anderen zich richten op informatica. Niet alleen de taakomschrijving in een ict vacature is belangrijk. Je wilt immers ook in een leuk bedrijf terechtkomen. Lees voordat je solliciteert daarom eerst goed de ict vacature, zodat je weet waaraan je begint. Kies voor een baan die goed bij je past.

Kijk naar de secundaire arbeidsvoorwaarden

Deze tweede tip borduurt voort op het vorige advies. Lees goed wat er in de vacature staat. Bij sommige bedrijven krijg je net wat meer dan bij de ander. Het is goed om te kijken of je als ict’er bijvoorbeeld aanspraak kunt maken op een lease auto of dat je aan het einde van het jaar een dertiende maand krijgt.

Plaats jouw cv op meerdere websites

Er zijn ontzettend veel Nederlandse en internationale vacaturesites. Kijk op welke sites de meeste ict vacatures geplaatst worden en zorg dat jouw cv bekend is bij desbetreffende sites. Stel daarnaast een ‘alert’ in, zodat je meteen een update krijgt als er nieuwe vacatures op de sites geplaatst worden die aan jouw wensen voldoen.

Ga eens op bezoek bij een banenbeurs

Met regelmaat worden er ict carrièredagen en carrièrebeurzen georganiseerd. Het klinkt wat tegenstrijdig voor een ict’er maar: Kom eens achter je computer vandaan. Het is erg verfrissend om met recruiters en geïnteresseerde bedrijven in gesprek te gaan. Op deze manier heb je een grote kans om jouw ict droom vacature te vinden.

Spreek met mensen uit jouw eigen netwerk

Grote kans dat veel van jouw vrienden en kennissen ook een ict-achtergrond hebben. Wellicht heb je met sommigen in dezelfde klas gezeten. Als je via diverse vacaturesites of banenbeurzen nog geen leuke ict vacature gevonden hebt, zet dan je netwerk in. Als je op deze manier netwerkt, maak je vaak ook een grotere kans om bij jouw favoriete bedrijf aangenomen te worden.

Met de bloeiende economie én deze vijf superhandige tips vind je zeker de ict vacature die bij jou past.

Bron: https://itprogrammeur.com/