Om deze reden kies je voor de opleiding werktuigbouwkunde

Na de middelbare school gaan veel jongeren kiezen voor een vervolgopleiding. Er zijn echter talloze opties waar ze uit kunnen kiezen, dus die keuze is nog niet zo makkelijk gemaakt. Er zijn ontzettend veel websites en instanties die kunnen helpen bij het maken van deze keuze, zoals Hbostart. Sommige jongeren weten al precies wat ze gaan worden en welke opleiding daar het beste op aansluit. Voor andere jongeren is dit nog niet zo duidelijk. Het kan dan verstandig zijn voor een brede opleiding te kiezen, zoals bijvoorbeeld werktuigbouwkunde.

Brede opleiding

Zoals gezegd is de studie werktuigbouwkunde dus een brede opleiding. Dat wil zeggen dat je van heel veel onderwerpen een beetje leert, in plaats van dat je je specialiseert op een onderwerp. Door deze brede opleiding houd je dus je opties open voor wat je later zou willen en kunnen doen. Tijdens de studie werktuigbouwkunde leer je over het ontwerpen, produceren en verbeteren van machines en constructies. Als afgestudeerd werktuigbouwkundige kun je vervolgens bij een breed scala aan bedrijven aan de slag. Ieder bedrijf heeft wel een werktuigbouwkundige nodig.

Baangarantie

Wanneer je kiest voor de studie werktuigbouwkunde, en die succesvol afrondt, kun je er bijna zeker van zijn dat je daarna relatief gemakkelijk aan een baan zult komen. De baangarantie is in de sector erg hoog. Organisaties hebben altijd nieuwe technische talenten nodig en zeer veel banen zijn nog niet ingevuld. En zekerheid op een baan betekent dus ook zekerheid op een salaris. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar het maakt het leven wel makkelijker en minder stressvol. Baangarantie is dus zeker ook een reden om voor de studie werktuigbouwkundige te kiezen. Dus ben jij een beetje technisch aangelegd en heb jij interesse in hoe machines werken en in elkaar zitten? Dan is de studie werktuigbouwkunde bijna zeker iets voor jou!