Kan een student een creditcard aanvragen?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een creditcard en dat is natuurlijk niet voor niets. Een creditcard is erg handig wanneer je in het buitenland bent voor vakantie of stage, grote aankopen doet voor je studentenkamer of appartement, maar ook als je net de maand niet haalt met je salaris en studiefinanciering waardoor je bepaalde uitgaven de komende maand kunt betalen in plaats van meteen afrekenen.

 

Voordelen van een creditcard

Een creditcard is niet alleen erg fijn om te hebben, er zitten ook een hoop andere voordelen aan. Wanneer je uitgaves doet met je creditcard is dit een stuk veiliger als met je bankpas. Je aankopen zijn ook meteen verzekerd en wanneer je een webshop niet helemaal vertrouwd, kun je eenvoudig je aankoop annuleren en je geld terug krijgen. Dit geldt natuurlijk niet voor een bankpas. Wanneer je je geld met een bankpas uitgeeft krijg je het niet eenvoudig terug, zeker niet wanneer blijkt dat de verkoper niet te vertrouwen is. Klik hier voor alle voordelen van een creditcard op een rijtje en zie hoeveel voordelen het hebben van een creditcard heeft.

 

Schaf een speciale studenten creditcard aan

Niet iedereen kan zomaar een creditcard aanvragen omdat de regels hiervoor steeds strenger worden en dat is natuurlijk ook goed, want zo hebben minder mensen schulden. Er zijn daarom speciale creditcards voor studenten, deze zijn goedkoper dan de reguliere creditcards, maar de bestedingsruimte is dan ook kleiner. Hierdoor zijn ze makkelijk om aan te vragen en kun jij als student veilig betalen op vakantie, stage, bij een buitenlandse webshop of studie in het buitenland. Je hoeft voor een studenten creditcard ook geen bewijs van inkomen te laten zien en er wordt geen BKR-toetsing gedaan. Dit is dus erg gunstig voor de meeste studenten, daarnaast zijn ook al je aankopen verzekerd voor 180 dagen, waardoor je meer zekerheid hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *