Studentenwerk Nijmegen: bijverdienen is altijd handig

De Nijmeegse student, net als de landelijke, heeft het tegenwoordig niet makkelijk meer. De prestatiebeurs bestaat niet meer en collegegeld wordt met het jaar hoger. Veel studenten willen naast het studeren ook een actief sociaal leven hebben. En dat kost geld! Reisjes, uitjes en nachten uitgaan in het mooie Nijmegen: het is allemaal niet gratis. Wil je als student zorgen dat je studieschuld in de perken blijft, maar toch overal aan meedoen? Dan is studentenwerk in Nijmegen de ideale optie. Daarnaast kent studentenwerk ook nog andere voordelen. Je leert ook op je werk vaak weer leuke mensen kennen. Vriendschappen en zelfs relaties ontstaan dikwijls via studentenbaantjes!

Studentenwerk in de horeca

Werken in de horeca is een voor de hand liggende keuze wanneer je student bent in Nijmegen. In Nijmegen barst het van de restaurants, café’s en uitgaansgelegenheden. Er zijn altijd wel leuke plekken waar je kunt werken. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om werkzaam te zijn aan de drukke Nijmeegse Molenstraat?

Biertjes tappen is iets wat veel studenten vaak ook al kunnen door ervaring bij studentenverenigingen. Ideaal dus! Daarnaast is de horeca bij uitstek een sector waar je veel sociale contacten opdoet. Je werkt met veel verschillende mensen. Daarnaast doet bijna ieder horecabedrijf wel aan het drinken van een gezellig ‘sluitje’ na werktijd. Dit kun je dan ook nog eens perfect combineren met een avondje uitgaan met collega’s!

Promotiewerkzaamheden in Nijmegen voor studenten

Ben jij die vlotgebekte student die ervan geniet om een leuk praatje te maken met vreemde mensen? Dan is promotiewerk ook een goede optie. Er zijn bijvoorbeeld vaak dagbladen of andere bedrijven die op zoek zijn naar mensen voor promotie. Zo kun je de hele dag buiten in de stad staan terwijl je een product verkoopt. Naast je collega’s leer je op die manier vaak ook veel mensen kennen. Wederom een ideale optie dus voor studentenwerk.

Studentenwerk in Nijmegen: administratie

Soms is het ook fijn om een wat rustigere bijbaan te hebben. Administratiewerk is dan vaak een goed optie. Daarnaast is dit de ideale mogelijkheid om kennis te maken met de kantoorcultuur. Gezellig koffie drinken met collega’s, praatjes maken en lunchen. Wie weet wekt het bedrijf waar je terecht komt in hoge mate interesse bij je op! Zou het dan ook, weliswaar in andere functie, een optie kunnen zijn voor na de studie?