Tips bij het uitkiezen van een goede accountant

De samenwerking met een account kan hét verschil maken voor jouw bedrijf. Wil je zelf geen tijd en energie meer steken in de accountancy van jouw bedrijf? Laat dit dan uitvoeren door een professional zoals doomen-quist.nl en geniet van het beste resultaat. Ga je voor het eerst in zee met een accountant? Maak dan gebruik van de volgende tips voor het uitkiezen van de juiste account voor jouw bedrijf.

Het belang van de juiste ervaring en expertise

Alhoewel accounts veelal elk bedrijf kunnen bijstaan, kan het aan te raden zijn om een account te kiezen die gespecialiseerd is in jouw bedrijfsvorm. Kies als zelfstandig ondernemer bijvoorbeeld een account die vaker heeft gewerkt met zelfstandigen. Heb je een groot bedrijf? Dan kun je deze belangrijke taak bijvoorbeeld beter niet overdragen aan een klein accountbureau. Kijk naar de ervaring en expertise en zie wat het beste bij jouw bedrijf aansluit.

Lees reviews

Veel accountskantoren hebben een groot klantenbestand. Dit is niet alleen fijn voor een vertrouwd gevoel, maar het kan je ook een uniek inkijkje geven in de samenwerkingen. Kijk bijvoorbeeld online of er reviews beschikbaar zijn van de accountant en de resultaten. Zo kun je meer te weten komen over de samenwerkingen of dit bij jou past.

Een persoonlijke klik met de accountant

Ondanks dat het een zakelijke relatie is, is het van groot belang dat het klikt tussen jou en de potentiële accountant. Het is namelijk een zeer belangrijke relatie. Iemand heeft een totaal inzicht in de financiën van jouw bedrijf en daar moet je je ook goed bij voelen. Kijk daarom of er tijdens het kennismakingsgesprek een goede klik is tussen jullie beiden. Dit is van groot belang voor de toekomst. Passen jullie qua persoonlijkheid een beetje bij elkaar en krijg je een vertrouwd gevoel van de account?
Een accountant uitkiezen is een belangrijke keuze. Hier moet je ook goed over nadenken en altijd eerst om een kennismakingsgesprek vragen. Je kunt bij doomen-quist.nl altijd rekenen op een professionele service met een persoonlijk randje.