creditcard betaalkaart

Voordelen van een creditcard voor studenten

Als student zal je regelmatig stress hebben omdat je merkt dat het studentenleven soms behoorlijk duur is. Ook loop je regelmatig tegen uitgaven op ongunstige momenten aan.

Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je middenin de maand je mobiel in de wc laat vallen en dus met een kapotte telefoon komt te zitten. De meeste studenten hebben dan niet de financiële middelen om het toestel te laten repareren. In dit soort noodsituaties moet er vaak gewacht worden totdat studiefinanciering of het loon van je bijbaan binnen is. Echter kan je ook gebruik maken van een studenten creditcard welke je direct via deze link kan aanvragen.

Nu uitgeven, later aflossen

Met een creditcard kan je namelijk uitgaven doen die je aan het einde van de maand aflost met je loon of studiefinanciering. De hoogte van de uitgaven is per maatschappij verschillend. Meestal gaat het om honderden euro’s, kortom een creditcard kan de oplossing zijn in noodsituaties.

Bijna alle studenten zijn afhankelijk van loon of studiefinanciering. Een kredietkaart is daarom erg handig in noodsituaties of als je een maand gewoon wat krapper bij kas. In beide gevallen kan je op dat moment geld uitgeven dat je aan het einde van de maand aflost als je weer geld ontvangt. Afhankelijk van de maatschappij is het soms ook mogelijk om het bedrag per maand of per jaar af te betalen. Studenten creditcards zijn vaak relatief voordelig en gemakkelijk aan te vragen. Dit kan gewoon via internet of via de bank waarbij je bent aangesloten.

Risico van een creditcard

Het hebben van een creditcard als student brengt ook risico’s met zich mee. Je dient het verschuldigde bedrag natuurlijk wel af te lossen, inclusief de rente die je hiervoor betaald. Het kan heel aantrekkelijk zijn om veel geld uit te geven met een creditcard, dit omdat het lijkt alsof er niet betaald hoeft te worden. Echter moet het wel betaald worden, alleen aan het einde van de maand. Let dus goed op je uitgaven.