Waarom je minor in Curaçao?

Een studie doen in Nederland is vrij standaard. Je gaat met de trein naar college, of je gaat op kamers in de stad waarin je studeert. Dat is voor veel studenten een persoonlijke keuze die ze moeten maken. Maar, dit hoef je niet drie jaar vol te houden. Je kan je studententijd wat meer pit geven door een bepaalde periode naar het buitenland te gaan. De meeste studenten denken gelijk dan dat dit per se een plezierreisje moet zijn, maar je kan natuurlijk ook gewoon naar school in het buitenland. Zo kan je bijvoorbeeld je minor in Curaçao volgen. Een minor is het volgen van een vakkenpakket dat buiten je vakgebied ligt (het sluit dus niet aan bij het onderwerp van je studie). Op deze manier kan je op een leuke manier je kennis uitbreiden. Een nog groter pluspunt is dat je dit in het prachtige Curaçao kan doen: mochten er lessen uitvallen, dan kan je linea recta naar het strand. Ideaal! Maar, wat zijn de voordelen van een minor volgen in Curaçao?

Altijd lekker weer

Ten eerste is Curaçao een perfecte vakantiebestemming. Het is een geweldig land, met waanzinnige natuur en gastvrije locals. Daarnaast schijnt de zon er 300 dagen per jaar, dus dat moet wel goed komen met dat bruine kleurtje. Je kan die toetsstof ook doornemen op het strand met een cocktail in je handen. Dat klinkt toch veel beter dan onder een dekentje in je bed? Dat tentamen haal je met gemak als je iedere dag een paar uur op een strandbedje je tentamen voorbereidt. Een highschool jaar volgen in het buitenland is daarom ook ideaal!

Buiten je comfortzone

In het buitenland leer je jezelf pas echt kennen, dat is een welbekend gezegde. Je ware identiteit komt naar boven in het buitenland, waar je zelf je eigen boontjes moet doppen. Je moet zelf organiseren waar je gaat wonen, wat en wanneer je je eten gaat koken en hoe je aan al je schoolspullen komt. Dat is natuurlijk niet niks, dus je moet noodzakelijkerwijs wel heel zelfstandig worden, anders loopt alles in de soep. Je moet eigenlijk uit je comfortzone gaan om alles in goede banen te leiden daar in Curaçao. Mocht je dus nogal verlegen zijn en je hier graag aan wil werken, dan is het zeker handig om eens te overwegen naar het buitenland te vertrekken. Regel nu jouw minor in Curaçao bij YFU uitwisseling!