cryptocurrency

Waarom niet in cryptocurrency investeren?

Je hebt vast wel eens van bitcoins gehoord. Misschien heb je er wel eens aan gedacht om in deze digitale munt te investeren. De bitcoin was erg veel geld aan, deze tikte in 2017 zelfs de 20.000 euro aan. Veel mensen zijn toen begonnen met het investeren in cryptocurrency, maar is het nu nog steeds de moeite en het geld waard? De meningen zijn erg verschillend en het is natuurlijk jouw eigen keuze, maar wij geven je vandaag een paar redenen waarom je niet in cryptocurrency moet investeren.

Hoog risico

Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende risico, maar dit is ook de reden waarom veel mensen toch van het investeren in cryptocurrencies afzien, namelijk om het hoge risico. Je kunt erg veel verdienen met het investeren in Bitcoin, Ethereum of andere crypto munten, maar je hebt nooit zekerheid. Je kunt de koers van de digitale munt namelijk niet voorspellen. Je investeert dus altijd op de gok. Houd er dan ook rekening mee dat als je investeert de waarde van cryptocurrency opeens de lucht in kan schieten, maar ook gelijk weer kan dalen.

Vrijheid

Je hebt erg veel vrijheid als het gaat om investeren in cryptocurrency. Er is geen bank of overheid die je in de gaten houdt. Aan de ene kant is dit fijn, je hebt namelijk recht op vrijheid. Maar aan de andere kant kan het ook een nadeel zijn. Als er bijvoorbeeld iets mis gaat met een bitcoin transactie is er niemand die dit corrigeert. Er is namelijk geen toezichthouder of tussenhouder die dit probleem kan oplossen. Je bent dan vaak je geld kwijt en dit is natuurlijk zonde.

Internetcriminaliteit

Je hebt vast wel eens een verhaal over internetcriminaliteit gehoord. Iemand die is bestolen door het klikken op een verkeerde link of iemand die geld moest overmaken naar de ING, wat helemaal niet de ING bleek te zijn. Ook in de wereld van cryptocurrency komt criminaliteit voor, dit vaak in de vorm van hackers. Bitcoin beurzen zijn vaak de doelwitten van de hackers. Als deze beurs eenmaal gehackt is, zijn al je bitcoins weg. Met dit risico moet je dus ook rekening houden als je wilt gaan investeren in cryptocurrency.