Wat is refurbished?

Refurbished is een Engelse term en betekent, eenvoudig vertaald opgeknapt.

De term wordt vooral gebruikt bij elektronische apparaten en toestellen.

Opknappen is een vertaling die echter geen eer aandoet aan een toestel dat werd refurbished.

Een refurbished toestel wordt op een professionele manier gereviseerd en gecontroleerd op alle cruciale onderdelen. Hierdoor krijgt dit toestel een zo goed als nieuw leven, maar dan aan een veel lagere prijs voor de consument.

Kan ik vertrouwen op een refurbished product?

Een refurbished product wordt grondig getest en de nodige onderdelen worden vervangen alvorens het toestel naar de consument vertrekt. Tevens wordt op een refurbished toestel steeds een garantie gegeven om de consument te beschermen tegen onaangename verrassingen. De bedoeling is dat de consument niet merkt dat hij eigenlijk met een refurbished toestel werkt. Kies je in dit geval voor een refurbished printer, dan is het dus de bedoeling dat jij als consument niet opmerkt dat je een gebruikt toestel in jouw bezit hebt.

Waarom kiezen voor refurbished en bijvoorbeeld niet voor een tweedehands?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een tweedehands product en een refurbished product. Kies je voor een tweedehands product, dan weet je eigenlijk niet wat de staat van het toestel is. Het is perfect mogelijk dat jouw toestel goed werkt wanneer je het ontvangt, maar enkele weken nadien kunnen problemen optreden die noch jij zelf, nog de verkoper kon voorzien. Denk maar aan een batterij die niet meer naar behoren werkt. Je kan in dit geval nergens verhaal gaan halen.

Bij een refurbished product worden al deze onderdelen net wel getest en, zo nodig, vervangen. Hierdoor is de kans op onaangename verrassingen een pak minder groot.

Gaat er toch iets stuk binnen de garantieperiode, dan kan je jouw toestel kosteloos laten herstellen.

Vergelijk en maak je keuze

Vergelijk de prijzen tussen een nieuwe printer en een refurbished printer en je zal opmerken dat je met een refurbished product een pak kan besparen en dit terwijl je nauwelijks zal opmerken dat je met een gebruikt product aan het werken bent.