Wat zijn de beste online leerplatforms?

De arbeidsmarkt is op dit moment enorm in beweging! Nog nooit werd er zoveel geautomatiseerd en veranderd. Dit betekent dat je als eigenaar van een bedrijf voor een grote uitdaging kan komen te staan. Je wilt natuurlijk wel dat je personeel met deze veranderingen meegroeit. Hoe ga je dit aanpakken? Wat is de beste manier? Bekijk hier de voor- en nadelen van online leerplatforms en hoe je kunt bepalen welke het beste bij jouw behoeften aansluit. 

Wat is een online leerplatform?

De term online leerplatform wordt vaak verwisseld met de term online cursus platform. Zelfs op de beste reviewsites worden nog wel eens vergissingen hierin gemaakt. Daarom leggen we eerst het verschil uit. Een online cursus platform is een website waarbij je online cursussen kunt volgen zoals bijvoorbeeld bij Coursera.com of bij Udemy. 

Een online leerplatform is een elektronische leeromgeving die het mogelijk maakt software te gebruiken als ondersteuning bij de educatie. Het wordt veel gebruikt door middelbare scholen. De leerlingen loggen in op het leerplatform en zien daarna alleen de informatie die specifiek voor hen interessant is. 

Een online leerplatform kan gezien worden als algemene databank en trainingscentrum.  Online leren en leerplatformen winnen de laatste tijd enorm in populariteit. Daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar wat e-learning voor jouw organisatie kan betekenen.  Wil je meer te weten komen over deze online thuisstudies, kijk dan hier naar de reviews over thuisstudies van andere studenten. 

Kostenefficiëntie en maatwerk

Het opzetten van een online leerplatform bieden snelle manieren om bepaalde vaardigheden online te leren. Verschillende tools maken het mogelijk het platform precies aan uw wensen aan te passen. Online leren is voor zowel de gebruiker als de beheerder een stuk flexibeler, effectiever en goedkoper dan fysieke cursussen organiseren. 

Welk online leerplatform past het beste bij jou en je bedrijf?

Er zijn verschillende bedrijven die online leerplatforms aanbieden. De meest populaire platforms van dit moment zijn edX, SimpLiv, DataCamp, Behendigheid delen, Pluralsight en CBT-nuggets. Ieder bedrijf heeft weer een andere specialiteit in zijn of haar product verwerkt, waardoor het mogelijk wordt het leerplatform zo goed mogelijk bij jouw bedrijf en voor het doel waarvoor het wilt gaan gebruiken aansluit. 

Wat kunnen reviews toevoegen bij het maken van een keuze?

Op een reviewsite kun je de niet alleen beoordelingen van andere gebruikers bekijken, maar kom je nog veel meer te weten! Zo geeft de beste reviewsite ook wat achtergrondinformatie en inzage in de geschiedenis van een bedrijf. Ook worden in de reviews vaak tips gegeven hoe sommige dingen het beste opgelost kunnen worden. Wil je wat leren? Dan is luisteren heel belangrijk. Dat geldt zowel voor het personeel, als voor degene die en online leerplatform wil laten installeren.