Wat zijn de kosten voor payrolling

Tegenwoordig maken heel veel werkgevers gebruik van payroll bedrijven maar er zitten enorm veel verschillend in de kosten payrolling. Wanneer je er aan zit te denken om ook gebruik te gaan maken van een payroll bedrijf is het aan te raden om je eens te verdiepen in de verschillen. Die zijn er namelijk wel degelijk en als jij je inleest wordt de kans een stuk kleiner dat je voor een nare verrassing komt te staan.

Verschillend in de omrekenfactor

De term ‘factor’ wordt nogal veel gebruikt in de wereld van het payrolling. Deze term houdt in hoe het loon wordt omgerekend naar jou als werkgever. Deze omrekenfactor is erg van belang wanneer je eraan zit te denken een payroll bedrijf in de hand te nemen. Het houdt namelijk in hoe de reserveringen doorberekend worden in het salaris en hier zitten nogal verschillen in. Wanneer de reserveringen doorberekent worden zal je geen extra factuur krijgen wanneer er bijvoorbeeld vakantie dagen worden opgenomen. Als het niet wordt doorberekent kan dat financieel erg vervelende gevolgen hebben. Wanneer er dan vakantiedagen worden opgenomen worden die naar jou gefactureerd en daardoor stijgen de personeelskosten ineens. Die payroll tarieven kunnen dan zomaar twintig procent hoger komen te liggen. Door op voorhand duidelijk aan te geven hoe je iets geregeld wilt hebben kan je zoiets voorkomen.

Waar moet je op letten bij kosten payrolling

Naast de omrekenfactor zijn er nog veel meer verschillen tussen de payroll bedrijven. Een voorbeeld is hoe er wordt omgegaan met ziekteverzuim. Ook hier verschillen de bedrijven nogal in en dit kan ook voor een financieel vervelende situatie zorgen. Ook de ADV en ATV dagen worden soms apart in rekening gebracht nadat er op voorhand niets over werd gezegd. Tevens zijn er verschillen in ontslagbescherming en flexibiliteit en de regeling van vakantiedagen. Een fatsoenlijk payroll bedrijf is altijd gecertificeerd en staat geregistreerd bij het SNA. Dat staat voor Stichting Normering Arbeid en wanneer ze daar niet bij staan kan je er ook beter geen zaken mee doen.

Hoe vind ik de beste optie voor mij

Een payroll bedrijf neemt voor jou veel administratief werk over en dat is een van de redenen dat er zoveel gebruik van wordt gemaakt. Maar zoals eerder gezegd kan je voor een nare situatie komen te staan wanneer je niet oplet. De kosten voor payrolling zijn dan ook niet alleszeggend. Als je online eens gaat kijken is er enorm veel informatie te vinden over de verschillende bedrijven, maar dat is erg tijdrovend. Er zijn dan ook bedrijven die voor jou de beste optie zoeken en je dat werk dus uit handen nemen. Bereid je goed voor en geef aan wat jouw wensen zijn zodat ze daar het ideale bedrijf voor jou bij kunnen zoeken.

Kijk eens op Payrollopties.nl voor meer informatie.