Welke kant gaat jouw loopbaan op?

Eén van de moeilijkste keuzes die je in je leven maakt is de keuze “wat wil ik later worden?”. Het is een keuze die verstrekkende gevolgen heeft, want heb je eenmaal een keuze gemaakt dan is het vaak niet zo makkelijk om daar nog van af te wijken. Er zijn wel mensen die op latere leeftijd een onverwachte carrièremove maken maar dit kost vaak veel tijd en energie en het gebeurt niet zelden dat de droom om op latere leeftijd iets heel anders te gaan doen alsnog in duigen valt omdat het niet haalbaar blijkt. Daarom is het belangrijk om goed over je toekomst na te denken. Soms kan je daar wat hulp bij gebruiken.

Loopbaanadvies kan je op het goede spoor zetten

Stel dat je wordt ontslagen omdat het bedrijf waar je werkt failliet gaat of moet inkrimpen. Daar sta je dan: in de dertig of in de veertig en zonder werk. Altijd bij hetzelfde bedrijf gewerkt, met kennis en ervaring waarmee je wellicht moeilijk een andere baan kunt vinden. Dan denk je misschien na over een andere richting voor je carrière. Maar wat zijn de mogelijkheden? En wat wil je dan echt gaan doen? Wil je niet de verkeerde keuze maken en daar te laat achter komen dan kan ene gesprek met een psychologisch adviesbureau wellicht uitkomst bieden. Door je situatie met een buitenstaander te bespreken die een frisse kijk op de zaken heeft kun je tot verrassende inzichten komen.

Welke studie past nu echt bij mij?

Veel jongeren worstelen met het dilemma dat ze niet precies weten welke studie ze na de middelbare school willen gaan doen. Het gebeurt dan ook maar al te vaak dat er een verkeerde keuze wordt gemaakt. Omdat studeren duur is, is het een pijnlijke en prijzige vergissing als je er na 1 of 2 jaar achter komt dat de studierichting die je hebt gekozen niet bij je past. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen en dat kost behalve geld ook veel extra energie. Zonde, en je kunt her voorkomen door een gesprek met een adviesbureau. Dan maak je hopelijk meteen de juiste keuze en kun je na het afronden van je studie of opleiding aan de slag in een baan die echt bij je past.

Wie kan mij helpen bij de volgende stap in mijn carrière?

Als je hulp bij je studiekeuze wilt of bij de volgende stap in je loopbaan, dan kun je daarvoor terecht bij verschillende adviesbureaus. Hazelzet is zo’n bureau. Hier vind je deskundige psychologen die je kunnen helpen om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je nu echt wilt met je leven. Uiteraard wordt er gekeken naar realistische mogelijkheden. Als je dromen hebt die niet in vervulling kunnen gaan dan kijken zij samen met jou wat er wel mogelijk is om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van waar jouw hart ligt. Klanten die al eerder een beroep deden op deze vorm van loopbaanbegeleiding kijken over het algemeen met tevredenheid terug op dit traject.