Zorgverzekering 2021: vergelijken in 3 stappen

Aan het einde van het jaar is het zover: je mag een nieuwe zorgverzekering gaan uitkiezen. Dit kan erg gunstig zijn wanneer bijvoorbeeld je zorgvraag veranderd is en je huidige polis te weinig of juist teveel dekking biedt. Een van de dingen die enorm belangrijk zijn bij het kiezen van een zorgverzekering 2021 is het vergelijken. Je zorgverzekering premie 2021 vergelijken zorgt ervoor dat jij niet onnodig teveel gaat betalen en dat je de zorg krijgt die je nodig hebt. Vergelijken is gratis, kost bijna geen tijd en kan je enorm veel opleveren. Hier lees je hoe je kunt vergelijken in 3 stappen. 

Stap 1: Je gegevens

In de eerste plaats ga je naar een vergelijkingssite waarop je meerdere zorgpolissen met elkaar kunt vergelijken. Daar vul je eerst jouw gegevens in, zoals je geboortedatum en het eigen risico wat je wilt gaan betalen. Op basis hiervan krijg je al een hele lijst te zien met mogelijke polissen waar jij uit kunt gaan kiezen. Om het jezelf nog makkelijker te maken, volg je stap 2. 

Stap 2: Je zorgwensen

Nu je de hele lijst ziet staan van polissen, is het logisch dat je niet goed weet wat je moet kiezen. Daarom is het belangrijk om je eigen zorgwensen voor jezelf goed in kaart te brengen, zodat je weet waar je naar op zoek moet gaan. Zo kun je bijvoorbeeld invullen of je aanvullende verzekeringen wilt toevoegen aan je huidige basispakket. Denk hierbij onder andere aan verschillende tandartsdekkingen, fysiotheraptie, alternatieve geneeswijzen en zorg voor in het buitenland. 

Stap 3: Vergelijken op diverse punten

Nu je alles hebt aangevinkt, kun je direct zien hoeveel je betaalt bij de verschillende verzekeraars. Op prijs vergelijken is dan ook makkelijk om te zien: in de meeste gevallen staan ze van goedkoop naar duur opgesteld. Kijk ook goed naar het zorgaanbod: waar kun je allemaal terecht en hoe is de zorgkwaliteit? Tot slot is het ook slim om te kijken naar reviews van anderen over deze verzekeraar. Op basis hiervan kun jij een goede keuze maken.